Robbster.se

Är din hemsida tillräckligt snabb för Google?

Google har gått ut med att laddningstiden av en hemsida kommer att bli en ny faktor som bland annat skall påverka rankningen av hemsidorna.

Så om man vet om att man har en seg hemsida eller att den ligger utomlands så kan det vara värt att börja tänka på detta redan nu genom att optimera eller flytta fysisk placering.

Google själva har lanserat ett tillägg till Firefox där man kan mäta laddningstiden själv och få konkreta tips på vad man kan göra bättre, Page Speed heter det.

Jag själv fick inte världens bästa resultat men lovar att bättra mig, speciellt inför nästa år så att min blogg inte börjar ogillas av Google. :)

Page Speed körs därifrån hemsidan får sina flesta besökare, så om du har en svensk hemsida sker mätningen från Sverige. Här kan du även läsa vad Google själva skrivit om prestandan på hemsidor.

Varför börjar man då göra så här, Google? Google vill naturligtvis att sina besökare som också klickar på alla annonser, skall få en bättre upplevelse. Med en bättre upplevelse menas också att allting skall gå snabbt och enkelt, om jag klickar på en länk på Google skall jag aldrig behöva bli arg och gråhårig över dåliga laddningstider utan jag skall få det jag söker efter pronto.

Om man surfar runt och letar åsikter om detta beslut Google tagit så är det många som diskuterar att detta bara gynnar Google och att den snabbaste hemsidan inte alltid är den bästa hemsidan.

Den som idag tjänar pengar via Googles annonsverktyg kanske får ökade intäkter om Google mår bättre ekonomiskt, vem vet? Vad tycker du om Googles beslut att börja titta på hemsidors laddningstid?

[tags]Google, sökmotor, laddningstid, ekonomi, annonser, pengar, intressant?[/tags]

Kategorier: För bloggare

5 bra och gratis Twitterprogram » « Snart 10,000,000,000 inlägg på Twitter

1 Kommentar

  1. Du och jag får väl sätta oss ner och pilla med det där. Smart verktyg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*

Copyright © 2024 Robbster.se

Temacred: Anders NorenUpp ↑