Robbster.se

Facebook omsätter 7 miljarder kronor

Färska beräkningar och många olika källor har yttrat sig om Facebooks ekonomi för 2010 och omsättningen beräknas till hela 7 miljarder kr. En rejäl ökning då man förra året gjorde en omsättning på cirka 4,4 miljarder kronor och har därmed nästan fördubblat sin omsättning varje år.

Facebook själva är rätt så fåordiga om ekonomin.

– Facebook är ett privat företag och vi vill inte offentliggöra vårt finansiella resultat.  Vi har förstått att det finns ett stort intresse och nyfikenhet av vårt förflutna och potentiella finansiella resultat. Vi fokuserade på att bygga vår verksamhet att bli framgångsrik på lång sikt, har Facebook lämnat som pressmeddelande.

Största anledningen till denna otroliga siffra är helt enkelt reklam. Man har satsat mer och mer på att sälja bra och riktad reklam med lyckat resultat. Allt från virtuell valuta för till exempel spel till vanliga annonser. Man har även utökat sitt säljteam så att man skall sälja annonser över hela världen, inte bara i Amerika.

Utöver ekonomin så går det även bra med antal medlemmar – för några veckor sedan rapporterades att man har hela 400 miljoner användare.

[tags]Facebook, omsättning, 7 miljarder, omsätter, Facebooks omsättning, intressant?[/tags]

Kategorier: Social media

Twitter snart uppe i 10 miljarder tweets » « Google Chrome Beta översätter automatiskt

1 Kommentar

  1. 7 miljarder kronor är en hel del pengar! Mark är lyckligt skattad ;)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*

Copyright © 2023 Robbster.se

Temacred: Anders NorenUpp ↑