Robbster.se

LastPass – enkel & säker lösenordshantering

Jag har länge använt Firefox, lika länge har jag även sparat lösenord i Firefox. Det är både skönt och enkelt nästa gång man ska logga in på samma sida. Det många inte tänker på är att lösenord som sparas i Firefox skyddas bara av en enda knapp som vem som helst med tillfällig tillgång till din dator kan klicka på. Inte speciellt säkert alltså.

Jag gav mig ut på jakt efter ett lösenordprogram, som kan hjälpa mig hålla koll på mina lösenord och även skydda dessa. Helst skulle det vara enkelt att intrigera i mitt internetsurfande. Jag testade några program, finns många bra program som inte samarbetar med webbläsaren, så att man får öppna programmet, skriva in sitt huvudlösenord och kopiera lösenordet in till webbläsaren. Dessa program var förvisso säkra men inte alls smidiga om man som jag besöker massor av inloggningssidor per dag.

Det var då jag hittade LastPass, ett lösenordprogram som kunde intrigeras i webbläsaren och som jag hurrade när jag såg att Firefox stod med i listan över supporterade webbläsare. Strax där efter insåg jag att LastPass fungerar mot nästan alla olika webbläsare och det var då jag insåg att det här måste vara ett schysst program, annars skulle det aldrig utvecklats till alla dessa webbläsare.

Installerat och klart körde jag LastPass för första gången. Jag fick skapa mitt nya konto hos Lastpass och ange mitt nya huvudlösenord som låser upp programmet när det skall användas. Programmet kunde därefter väljas på svenska och jag fick frågan om LastPass skulle importera alla lösenord från Firefox och samtidigt ta bort dessa från Firefox, för att öka säkerheten. På bara några minuter hade jag LastPass helt intrigerat i Firefox och inga lösenord kvar i webbläsaren.

LastPass är bättre än Firefox på att hantera lösenord, inte bara med säkerheten utan även med funktionerna. Man kan bland annat skapa olika grupper, fylla i formulär automatiskt och logga in med ett klick.

Jag rekommenderar verkligen det här programmet för dig som har lösenord sparat i din webbläsare.

Ladda hem det gratis nu eller titta på officiella videon om hur tjänsten fungerar här nedanför.

httpvhd://www.youtube.com/watch?v=obzh77-nD-I

[tags]LastPass, lösenord, lösenordshantering, lösenordprogram, intressant?[/tags]

Kategorier: Program

Vansinnig statistik om internet (film) » « YouTube slutar stödja Internet Explorer 6

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*

Copyright © 2023 Robbster.se

Temacred: Anders NorenUpp ↑