Missnöjda kunderSvenskt Kvalitetsindex har utfört en ny undersökning av hur nöjda svenska privat- och företagskunder är med sina teleoperatörer (IDG).

Telefoni

Telia är den stora vinnaren i denna undersökning. De har en stark position inom alla marknader och är tillsammans med Halebop på toppen i nöjdhetslistan bland mobiloperatörer. Anmärkningsvärt är att avståndet nedåt till konkurrenterna har ökat.

Fast man ökat i nöjdhet så räckte det inte i år för Telenor som fått sämst betyg igen. Sedan 2005 har det fullkomligt rasat för Telenor i nöjdhet och fast man nu 2 året i rak haft positivt trend uppåt räcker det alltså inte till.

Telebolaget 3 har också en positivt trend, sedan 2005 har 3 ökat med närmare 8 enheter i nöjdhet. Tele2 är inte långt ifrån toppen, ökar stadigt och kraftigt.

Bredband

När det kommer till bredband så är det Telia och Bredbandsbolaget som får högst betyg av privatkunderna. ComHem är på sista plats och får samtidigt lägre betyg än tidigare år. Mobilt bredband toppas av Telia och 3 och i botten finner vi Glocalnet och Tele2.

Digital-TV

Här så leder Boxer ensam, tätt följt av Telia. Minst nöjdhet får Viasat och ComHem har sedan förra året förbättrats kraftigt.

Klicka här för att läsa hela undersökningen hos SKI!

[tags]undersökning, mobil, bredband, digital-tv, intressant? Pusha?[/tags]