Robbster.se

Sök nytt jobb med hjälp av Twitter

Sociala medier får verkligen inte underskattas. I veckan så har JMW skapat en ny hashtag till Twitter, nämligen #nyttjobb. Hashtag används för att berätta vilket man ämne man skriver om, man taggar sitt inlägg kan man säga. Om jag till exempel skriver om en populär vampyrfilm jag precis sett skulle jag kunna skriva hashtag #newmoon.

– I veckan RT:ade jag säkert ett 10-tal jobbtillfällen dvs skickade vidare meddelanden, tweets från mina följare som sökte personal. När jag RT:ar når det potentiellt sett 1 800 nya läsare. Då föreslog jag en hashtag för detta och nu verkar #nyttjobb användas regelbundet. Helt fantastiskt vad som hänt här på två dagar. Arbetsförmedlingen blir omkörda! Eller kan använda #nyttjobb för att snabbt få ut sina lediga tjänster också. Hashtagen #nyttjobb kan vara en mötesplats för de som söker nytt jobb likväl för de som de har ett nytt jobb att erbjuda, i realtid, skriver JMW själva på sin hemsida.

Om man tittar på #nyttjobb just nu så är det många som diskuterar just hashtagen och kanske inte så mycket jobb, men när nyheten lagt sig lite tror jag mycket väl det kan bli en kraftig kanal för de som letar anställda eller jobb. ComHem dök bland annat upp under #nyttjobb tidigare idag.

Vad tror du? Kommer du söka anställda eller jobb genom Twitter nästa gång?

Sök jobb genom Twitter

[tags]Twitter, #nyttjobb, hashtag, nytt jobb, intressant?[/tags]

Kategorier: Social media

Så här ser Chrome OS ut (film) » « Det här är Chrome OS

1 Kommentar

  1. Bjäbb gnäll! De är idioter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*

Copyright © 2024 Robbster.se

Temacred: Anders NorenUpp ↑