Robbster.se

Så här fixar du att Spotify shufflar på riktigt

Är du som jag en flitig användare av Spotify? Inte så konstigt, vi är mer än 10 miljoner användare runt om i världen.

På kontoret har vi flera timmars med musik i spellistan och då vi kör samma spellista varje dag så vill man ha så mycket variation som möjligt. Därför har jag aktiverat shuffle-funktionen. Nackdelen är att den inte riktigt shufflar, utan den kan spela samma låt igen som spelades bara för en stund sedan, fast det finns flera hundra andra låtar att välja som inte är spelade ännu.

Hur man fixar det här visar sig vara mer enkelt än svårt. Jag har per vana alltid bockat för att spellistan ska repeteras (repeat) och så har det stannat. Men när man använder shuffle-funktionen så ska man bocka av och inte använda repeat – då kommer samma låt inte spelas igen utan Spotify går igenom hela spellistan på riktig shuffle-manöver.

Så här ska det alltså se ut (exemplet är från Spotify i datorn):

spotify shufflar bara samma låtar

Nu kan du njuta vidare av Spotify utan att den shufflar samma låtar.

Kategorier: Program

Gamla tv-klassiker snart ute på internet » « Vägen till körkort går via internet

2 Kommentarer

  1. Vilken enkel lösning på ett sådant jobbigt problem! Tycker det har varit lite jobbigt att ständigt få samma låtar som spelas fastän listan är lång. Har dock aldrig tänkt på att trycka av repeat.

    // Olof

  2. Oj, fanns det en så enkel lösning! Jag har också samma problem utan att egentligen ha tänkt på det. eller sett det som ett problem alls faktiskt. men tack ändå :=)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*

Copyright © 2023 Robbster.se

Temacred: Anders NorenUpp ↑