Skivbolaget Warner har idag lämnat besked om att man kommer besluta att lämna musiktjänster som strömmar musik.

Ett sådant beslut skulle innebära att populära tjänster som Spotify och Last.fm påverkas. Warner har inte gått ut med om det kommer att drabba alla befintliga låtar eller endast nya publiceringar så det återstår att se.

– Gratis strömmade tjänster är tydligt inte positivt för musikindustrin. Att få all musik gratis, och att sedan lockas till en betaltjänst, är inte den sortens inställning till affärer som vi vill stötta i framtiden, säger Warnerchefen Edgar Bronfman Jr till BBC News.

Warners senaste siffror visar att försäljningen av CD fortsätter att krympa medan den digitala försäljningen har stigit med 2009 som rekordår. Warner kommer istället att koncentrera sig mot köptjänster, till exempel Apples iTunes där du bara kan få höra en kort version av låten för att sedan behöva köpa den.

Grundaren till Spotify, Daniel Ek, har ingen media fått tag på ännu men om man kikar i hans Twitter hittar man det här från 6:e februari.

När det här beslutet går i kraft är oklart men under tiden kan du titta på vilka låtar som är i farozonen, öppna Spotify och skriv ”label:warner” i sökrutan. I skrivande stund hittar Spotify 51 668 låtar som tillhör Warner.

[tags]Warner, Spotify, intressant?[/tags]