Tidiga rapporterar visar att hypen runt Windows 7 är helt befogad även efter lanseringen. Många butiker, inklusive Dustin som är en av Sveriges största elektronikaffär på internet, har redan sålt slut på vissa versioner, rapporterar IDG.

Tidiga rapporterar visar att försäljningen av Windows 7 är sex gånger mer än hur det var för Vista i sin premiär.

Vi får inte glömma att förhandsbokningen av Windows 7 i våras sålde också slut i många olika länder, bland annat i England på mindre än 9 timmar. Man räknar även med att Windows 7 ska öka försäljningen av datorer. Många datortillverkare hurrar och som ni kanske redan märkt börjar det dyka upp rätt så bra erbjudanden i handeln med dator och Windows 7 till ett pris.

Apropå lanseringen så skedde detta med fest i många länder runt om i världen, bland annat i Japan där man på scen inte lyckas använda touchsreen i Windows 7 (som är en ny funktion Microsoft gärna skryter om). Börja titta från 3:10.

Tokigt va? Det visar sig att han tydligen använder naglarna när han försöker trycka på skärmen, vilket leder till (som ni såg) att det inte går så bra. :D

Uppdaterat: Nu några timmar senare skriver IDG igen om lagerstatusen för Windows 7:

– Det gäller främst Windows 7-versionerna Ultimate och Home Edition, där vi kan vara ikapp den starka efterfrågan från butikerna i tidigast i mitten av november. Då hoppas vi också på bättre tillgång på Professional, säger Microsoft.

[tags]Windows 7, slutsålt, Microsoft, intressant? Pusha?[/tags]