2012 är året vi kan förvänta oss en lansering av Microsoft nästa operativsystem som går under arbetsnamnet Windows 8. Redan nu har citat från anställda hos Microsoft börja läcka ut och här är några citat:

– För mig kommer Windows 8 vara häpnadsväckande, säger John Mangelaars från Microsoft EMEA.

– Windows-teamet lovade att leverera en smartare, snabbare och ett mer användarvänligt OS med Windows 7 och de levererade just det – de senaste resultaten från Microsoft är ett tydligt tecken på att Windows 7 har varit en succé och kunderna fick vad Microsoft hade lovat dem! Planen är att använda en liknande metod för nästa version av Windows och tills saker är slutbehandlade kommer du inte att få ett ”namn” på versionen av oss.

Det minsta folk kan ta för givet är att nästa version kommer att vara något helt annorlunda än vad folk i allmänhet förväntar sig av Windows.

Att faktiskt samla dussintals anställda inom Microsoft för att lägga fram en vision för nästa Windows är en process som är surrealistiskt! Det kommer att ändra hur människor tänker om datorer och hur de använder dem. Det är framtiden för datorer, säger en anonym anställd inom Microsoft.

Vad tror du? Är det bara exalterade anställda som försöker bygga upp en hype eller vågar du lita på att Windows 8 kommer att bli häpnadsväckande?

[tags]Windows 8, Microsoft, operativsystem, intressant?[/tags]