Robbster.se

En hjälpande SEO-hand

SEO, även Search engine optimization, är en viktig del om man driver en webbshop, blogg eller hemsida där man vill vara en del av den stora kakan med besökare. Med tanke på att det är ett rätt brett ämne tycker jag det är viktigt att ta del av all information och tips som dyker upp på internet. Jag ser mig själv som nybörjare inom ämnet även om jag tycker att jag tar åt mig bra information hela tiden. :)

Samtidigt som sociala medier ökar och enmansshow-metoden med SEO skulle kunna minska är det ibland nödvändigt att räcka ut en hjälpande SEO-hand. Både jag, bloggar jag läser och kanske du som läser detta är i behov av en länk. En schysst länk som kan ge allt ifrån en trackback, en ny besökare eller till högre placering hos Google.

Enmansshow skulle kunna vara traditionell SEO, där man kör sitt eget race med att skaffa länkar dag ut och dag in bara för att, ja – få fler länkar. Social media är kanske ett nytt, modernt och roligare sätt, att skaffa besökare och länkar på. Ett mer aktivt och socialt sätt för oss med bloggar. Det handlar inte bara om besökare heller i slutändan, utan det blir som ett varumärke som syns. Ett nytt varumärke gör sällan hela Sverige till betalande kunder på en gång men långsiktigt så är det meningen att många skall känna igen varumärket och med det kan man nå väldigt långt.

Du som är internetvan, inte har en blogg och skriver en kommentar i en blogg kanske känner en viss tomhet av att inte skriva någon adress i adressfältet. Är jag helt fel ute? Jag känner igen mig innan jag började bloggade, helt klart. Det är kul att ha något att representera, det är kul att socialisera.

Här är mitt bidrag till en hjälpande SEO-hand. Ett väldigt bra inlägg av Sökmotorkonsult om hur man lyckats komma högre upp med sökordet sökmotoroptimering hos Google. Helt klart läsvärd om du är intresserad av SEO och även anledningen till att jag skrev det här inlägget.

Kategorier: För bloggare, Social media

Nya Windowstelefoner och Windows Mobile 6.5 » « Döda dina goda idéer

3 Kommentarer

  1. Tackar för omnämnandet. Jag håller helt klart med om att man ska länka till bloggar man gillar, det gör Internet lite bättre.

  2. Det var en väldigt bra och informativ artikel och kan vara en bra hjälp ur Seo synpunkt. Artikeln ifrån Sökmotorkonsult.se var kanon och innehöll tips som många säkert inte tänker på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*

Copyright © 2024 Robbster.se

Temacred: Anders NorenUpp ↑