Det kan finnas skillnader på en nyttig och en nyttig webbtjänst. Det finns webbtjänster som låter mig hålla koll på min viktnedgång med statistik och detta placerar jag i kategorin ”förenklar min vardag”, sedan finns det webbtjänster som verkligen är nyttiga och samtidigt förenklar min vardag.

Jag är tokig i bilar och har sedan barnsben alltid frågat far miljontals frågor om bilar och trafik under alla bilfärder tillsammans. När det var dags för min första bil så vart det inte helt otippad det administrativa placerades som det minst roliga vid själva köpet. Försäkring, ekonomi med mera.

Tänk att ringa runt till 10 olika försäkringsbolag där alla frågar mig 10 olika frågor om alla olika tilläggstjänster? Jag vet inte ens vad hälften av tilläggstjänsterna innebär och skulle behöva få det förklarat av varje person på andra sidan luren.

För några år sedan var det inte givet att man kan kunde jämföra priser på internet. Ok, titta upp en TV och åk till några affärer och jämför priserna. Men försäkringar är ju individuella. Så vad vore den perfekta tjänsten för oss bilförare?

Här kommer Insplanet in i bilden. Med några få steg där jag berättar om mig och min bil så får jag veta vad en försäkring skulle kosta hos flera olika försäkringsbolag och jag kan enkelt jämföra. Jag har använt tjänsten flera gånger, allt för att titta vad en bil man är intresserad av skulle kosta att försäkra till att man vill byta till ett billigare försäkringsbolag.

Svart på vitt, Insplanet är kung på försäkringsbolag via internet.

[tags]försäkringar, försäkring, försäkringsbolag, Insplanet, webbtjänst, intressant?[/tags]