Spotify och Telia tillsammansSpotify och Telia har idag startat ett samarbete (IDG). Det innebär att Spotify kommer till Telias digital-tv och mobiltelefoni. Avtalet löper över två år och Telia har nu ensamrätt på att sälja Spotifyabonnemang i butik.

– Du kommer att kunna gå in i en Teliabutik och köpa en telefon som är förberedd med Spotify premium. Då är priset för musiken och fri datatrafik inkluderat i priset, det är visionen jag ser framför mig. Naturligtvis tror jag att vi därmed kommer sälja fler premiumabonnemang, vilket är det som Spotify tjänar pengar på, säger Spotifys vd Daniel Ek till IT24.

Spotify genom tv:n kommer att fungera på ungefär samma sätt som idag fast med dator. Man kommer få tillgång till musik och spellistor direkt via tv:n. För den tjänsten finns det inget lanseringsdatum ännu men det är helt klart ett stort steg i rätt riktning.

Gratis eller billig musik är helt klart rätt melodi då Spotify har idag 5,5 miljoner användare.

– I juli stod vi för 30 procent av omsättningen på den digitala musikmarknaden i Sverige. En stor del av de pengarna kommer från annonsintäkter, säger Daniel Ek.

Telia vill kunna erbjuda det ultimata digitala hemmet och Spotify vill växa med betalande kunder. För några år sedan kunde nästan mindre teleaktörer slåss mot Telia pga. att många var så missnöjda med tråkiga och sega Televerket. Dagens Telia verkar helt klart satsa offensivt, modernt och digitalt. Dessa kringtjänster blir bara viktigare och viktigare i valet av leverantör.

Vilka telebolag tror du kommer att vara med och slåss om tronen inom 5-10 år? Telia? Telenor? Tre?

[tags]mobiltelefon, Spotify, mobilabonnemang, Telia, tv, digital-tv, intressant? Pusha? [/tags]