Robbster.se

5 saker att tänka på när du väljer webbhotell

Att hitta rätt webbhotell kan vara en djungel. Därför ska man inte skämmas för att läsa runt vad som skrivs om olika webbhotell för att få en bättre bild av vilket webbhotell som passar dig. Det finns så otroligt många olika webbhotell och tjänster att välja mellan och ibland kanske och man kanske behöver hjälp med att jämföra för att få fram vinnaren.

Hemsidan whr.se recenserar, berättar om och betygsätter webbhotell. Man kan även hitta mer information bland annat om  hur man publicerar en hemsida.

Det finns även bra forum där man kan se vad folk skriver om olika webbhotell, till exempel wn.se.

Några saker man ska tänka på när man väljer webbhotell:

1. Vad är det för företag bakom tjänsten? Kolla upp webbhotellet på allabolag.se och se hur länge webbhotellet funnits och om ekonomin ser bra ut.

2. Läs alltid villkoren noggrant (bindningstid? uppsägningstid?).

3. Öppettider för support (via telefon? mail?).

4. Kika runt i de två länkar jag rekommenderar tidigare i detta inlägg, se vad folk skriver om det webbhotellet du är intresserad av.

5. Om du inte hittar något om webbhotellet så sök på webbhotellets namn på Google, kanske hittar Google något blogginlägg eller annat om webbhotellet som kan vara intressant att veta.

Priset då kanske du tänker? Pris väljer jag att inte sätta som en punkt för det är så olika vad man behöver. Ett företag som har höga krav på driftsäkerhet och support kanske inte ska välja det billigaste som finns men en privatperson som bara vill lägga upp några bilder så kanske det billigaste passar.

Bland de stora webbhotellen så kanske det inte är så stor skillnad mellan företagen eller tjänsterna. Då kanske det är något annat som avgör valet, vem har snyggast hemsida eller trevligast kontrollpanel?

Vad använder du för webbhotell och är du nöjd med valet? Eller funderar du på att välja ett webbhotell och i sådana fall vilket?

[tags]webbhotell, välj rätt, jämför webbhotell, recensioner, intressant?[/tags]

Kategorier: För bloggare, Internet

Hur partierna använder social media » « Att bli bättre som IT-nörd

1 Kommentar

  1. Jag har läst en hel del ”vad du ska tänka på när du väljer webbhotell”-inlägg under mina dagar på Internet. Och jag har endast kommit fram till en sak: det handlar om supporten i slutändan.

    Hur billigt webbhotellet än är, och hur mycket utrymme du än har så är det inte särskilt användbart utan en bra support. Så se till att du har en bra support, som förslagsvis har sin live-chatt aktiverad, innan du pundar ut pengar. Enda tipset jag kan ge nybörjare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*

Copyright © 2024 Robbster.se

Temacred: Anders NorenUpp ↑