På torsdag är det äntligen dags för lanseringen av Windows 7 och jag tänkt sammanfatta vad Windows 7 egentligen innehåller för roliga och nya funktioner.

windel1Växla och hantera fönster. Windows 7 kommer med 3 nya funktioner endast för skrivbordshanteringen, Aero Shake (klicka bara på en ruta, skaka musen och alla öppna fönster utom just det försvinner), Aero Peek (så att du kan se igenom alla dina öppna fönster ända till skrivbordet) och Aero Snap (nytt sätt att förstora öppna fönster genom att dra dem till kanten av skärmen).

AktivitetsfältetAktivitetsfältet. Du kan nu till exempel nåla fast favoritprogram var som helst på aktivitetsfältet, möblera om ikonernas ursprungspositioner som du vill och en ny förhandsgranskning där man håller muspekaren över ikonen och en miniatyrbild av de öppna filerna eller programmen visas. Du kan förstora förhandsgranskningen och även stänga ett fönster direkt via miniatyrbilden.

GadgetarGadgetar. Man har tagit bort sidpanelen och förbättrat gadgetfunktionen. De är mer levande och går att fästa var som helst på skrivbordet.

SnabblänkslistorSnabblänkslistor. Du kan via aktivitetsfältet snabbt öppna de dokument, bilder, musikfiler eller webbplatser som du använder ofta. Vad snabblänkslistorna visar är olika beroende program, en webbläsare skulle visa ofta besökta hemsidor och ett mediaprogram skulle visa de låtarna du lyssnat mest på.

[tags]Windows 7, funktioner, intressant?[/tags]