Idag lanseras Windows 7Idag, torsdagen den 22 oktober 2009, är det äntligen dags för lanseringen av Windows 7. Idag körs 90 procent av alla världens datorer med Windows och nu har alltså operativsystemet förbättras ännu en gång.

Windows 71975: Microsoft grundas.
1981: Microsoft lanserar sitt 16-bitars operativsystem MS-DOS 1.0.
1995: Windows 95 lanseras.
1998: Windows 98 lanseras.
2000: Windows 2000 lanseras.
2001: Windows XP lanseras.
2007: Windows Vista lanseras.
2009: Windows 7.

Är du ny med Windows 7 och önskar läsa mer om det nya operativsystemet?

Läs om priset på Windows 7 eller hur du kan snabba upp Windows 7 med gratisprogram. Ta reda på vad Microsoft tycker om det dyra priset, hur Microsoft piffar upp sin hemsida inför lanseringen eller alla bra och nya funktioner i Windows 7.

Vad kostar Windows 7 just nu och vart köper jag det?

Det beror på om det är en uppgradering eller nyköp samt vilken version man vill ha. Det börjar från 686 kr till 2895 kr (antecknat 22/10-09). Klicka här för att komma till Prisjakt med aktuella priser och butiker just nu.

Vilken version ska jag välja?

Här nedanför finner du en sammanfattade lista från Microsofts hemsida om de olika versionerna. Versionen högst upp är den enklaste och desto längre ned – desto mer avancerad.

  • Windows 7 Starter gör små bärbara datorer enklare att använda eftersom allt du vill göra kommer närmare – mindre väntetid, mindre klickande, mindre krångel vid anslutning till nätverk.
  • Windows 7 Home Basic gör det lättare att komma åt de program och dokument du ofta använder så det tar mindre tid att hitta och du får mer tid att ”göra”.
  • Windows 7 Home Premium gör det enkelt att sätta upp ett hemnätverk och dela alla dina favoritbilder, videos och all din musik.
  • Windows 7 Professional ger mindre hinder mellan dig och ett bra resultat. Du kan köra flera Windows XP produktivitetsprogram och lätt återställa data från automatiska backuper. En blandning av Home Premium och mer avancerade funktioner för hem och jobb.
  • Windows 7 Ultimate är den mest mångsidiga och kraftfulla utgåvan av Windows 7. Det kombinerar en anmärkningsvärd enkelhet med underhållningsfunktionerna i Home Premium och företagsmöjligheterna i Professional, inklusive möjligheten att köra flera Windows XP produktivitetsprogram i Windows XP Mode.

Källan till informationen är från Microsofts hemsida och jag rekommenderar även den sidan för ytterligare beskrivningar av de olika versionerna. Även bloggen Podzemski har gjort en bra sammanfattning av de olika versionerna.

Det ska bli minst sagt spännande att följa Microsoft och Windows 7 de närmaste månaderna, hur försäljningen går, hur kritiken lyder med mera. Ska du köpa Windows 7 eller vilket annat operativsystem rekommenderar du?

Windows 7 i media: DN, Aftonbladet, IDG, SVD, IDG (2), IDG (3), TkJ, PC för Alla, IDG (3), IDG (4), Ny Teknik, IDG (5).

[tags]Windows 7, intressant?[/tags]