Microsoft Security EssentialsMicrosoft Security Essentials är ett nytt antivirusprogram från Microsoft som är helt kostnadsfritt och dessutom fått bra betyg.

Microsoft Security Essentials (MSE) gick först under utvecklingsnamnet Morro och lanserades som fullversion 29 september 2009. Programmet fungerar med operativsystemen Windows XP, Windows Vista samt Windows 7 och är en kombination av ett antivirus- och ett antispionprogram.

Jag har samlat på mig olika tester och betyg och tänkte sammanfatta dessa.

PCOnline ger programmet 3 av 5 i betyg, på grund av att det erbjuder ett bra och tryggt skydd. Det är lätt att använda, tar inte speciellt mycket prestanda och datorn och det håller sig tyst i bakgrunden. Det håller sig bra jämfört med andra gratis antivirusprogram, men jämför man med ett kommersiellt säkerhetspaket halkar det så klart efter en bit, skriver PCOnline i deras artikel.

IDG ger betyget 3,8 av 5 möjliga och i artikeln skriver de att sammanfattningsvis kan sägas att Security Essentials fungerar oerhört smärtfritt, åtminstone på en nyare datorer, och sköter allt den ska i bakgrunden utan störande meddelanden. Parat med Windows inbyggda brandvägg utgör produkten ett fullgott skydd, åtminstone för hemmabruk.

Jag har även läst igenom en del engelska artiklar om MSE och många är överens om att det är ett bra program med tanke på att det är kostnadsfritt. Om jag måste välja ut 3 saker som är bra med MSE av vad jag läst så är det gratis, lätt att använda och klarar hantering av virus bra. Det sistnämnda är trotts allt det viktigaste med ett antivirusprogram. Ett oberoende test visar att MSE identifierar 98,44 procent av alla virus och 90,95 procent av alla spionprogram.

Varje användare av kostnadsfria antivirusprogram bör ge MSE en chans och de som har en betallösning bör ta MSE på en provtur innan man förlänger sin betallösning nästa gång.

Här kan du ladda ned Microsoft Security Essentials direkt:

Windows XP 32‐bit
Windows Vista/WIN7 32‐bit
Windows Vista/WIN7 64‐bit

Länkarna är hämtade från officiella hemsidan. Programmet finns tyvärr inte på svenska ännu därför har jag valt att länka till engelska versionen (fler språk finns på den officiella hemsidan).

[tags]Microsoft Security Essentials, MSE, antivirus, program, intressant?[/tags]