Robbster.se

ICA-reklam nådde internet före TV

Ännu en gång är det konstaterat, internet är snabbare än alla andra vägar. Nästa del av populära reklamfilmerna från ICA med praktikanten Jerry har nämligen släppts – på YouTube (Resumé).

Inte förs om en vecka skulle del 3 nå våra TV-apparater men nu har alltså det framtida avsnittet redan läckt ut på YouTube.

Resumé frågar ICA’s marknadschef, hur ska den som verkligen vill hålla en kommunikationsplan göra i denna Youtubetid?

– Det blir en mer och mer spännande utmaning, säger Magnus Wikner och hänvisar till att Ica-Stig helt plötsligt fick ett twitterkonto i våras.

– Någonstans får man acceptera att vi lever i ett mediesamhälle där många har möjlighet att delta. Det gäller att uppträda på ett schysst sätt som gör att man vinner respekt.

Jag kan tycka att det skulle vart ICA som först la ut en video på YouTube eller i ett nyhetsbrev som alla prenumeranter fick se någon dag innan den publicerades på YouTube. Belöna och samtidigt öka prenumeranter. ICA använder social media, i form av Twitter och där tipsar de själva om del 2 av reklamfilmen som finns på deras hemsida. :)

[tags]Twitter, YouTube, ICA, reklamfilm, intressant? Pusha?[/tags]

Kategorier: Social media

Microsoft piffar upp hemsidan » « Statistik: Google står för 6% av trafiken på internet

1 Kommentar

  1. Ännu ett kvitto på åt vilket håll mediebranschen går. Dags för många byråer att hänga på och sluta lägga stora summor pengar på kanaler som inte ger avkastning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*

Copyright © 2024 Robbster.se

Temacred: Anders NorenUpp ↑